3 redenen om jouw Nederlands op hoog niveau te krijgen!

3 redenen om jouw Nederlands op hoog niveau te krijgen!

We krijgen allerlei vakken op school, waarvan een van de kernvakken de Nederlandse taal is. Maar ook als je niet meer op school zit, is het belangrijk om de Nederlandse taal bij te houden. Het is logisch als je jezelf afvraagt of het meerwaarde heeft om de Nederlandse taal te leren op het moment dat je dit niet meer verplicht hoeft. Over het algemeen is de motivatie wat lager om actief de Nederlandse taal te leren en om jouw Nederlands op hoog niveau te krijgen op het moment dat je niet (meer) verplicht bent deze taal te leren. Toch is het een aanrader dit wel te doen. Een manier waarop je dit zou kunnen doen is door een cursus Nederlands te volgen. De Nederlandse taal behoort tot een van de veertig meest gesproken talen ter wereld! Daarnaast zijn er nog enkele andere redenen om jouw Nederlands naar een hoger niveau te tillen. Hieronder lees je er meer over.

 #1 Vergroot je kans op een nieuwe baan

Ten eerste heb je meer kans op een baan die jij echt graag wilt. Sommige mensen denken dat je overal terecht kunt als je uitsluitend Engels spreekt, maar niks is minder waar. Bij veel bedrijven in Nederland is Nederlands de enigste gesproken taal. Natuurlijk is het fijn om je Engels ook bij te spijkeren, maar het is belangrijk om jouw Nederlands op hoog niveau te krijgen, zodat je goed met Nederlanders kunt communiceren. Daarnaast helpt kennis van de Nederlandse taal je ook om een goede sollicitatiebrief te kunnen schrijven. Erg belangrijk, want een sollicitatiebrief laat de eerste indruk achter! Het schrikt af als jouw sollicitatiebrief vol spelfouten zit. Daar staat tegenover dat jouw sollicitatie eruit springt als het geen spelfouten bevat en mooie zinsopbouwen betreft. De kans dat je op gesprek wordt gevraagd is dus groter als je een goede Nederlandse sollicitatiebrief kunt schrijven. Dit zou je kunnen doen door middel van het volgen van een cursus Nederlands.

#2 Het helpt bij het leggen van sociale contacten

Een tweede reden om jouw Nederlands op hoog niveau te krijgen heeft te maken met het aangaan van sociale contacten en het krijgen van vriendschappen. Als je nieuwe Nederlandse mensen wilt leren kennen is het fijn als je de taal ook goed kunt spreken en begrijpen. Hoewel Nederlanders over het algemeen de Engelse taal ook begrijpen en enigszins kunnen spreken, geven ze vaak de voorkeur aan de Nederlandse taal.

#3 Het opent de wereld om je heen

Ten slotte, de wereld opent om je heen als je de Nederlandse taal goed begrijpt.  Het is niet alleen belangrijk om je spelling en spreektaal Nederlands bij te houden, maar het is ook van belang om je woordenschat bij te houden. Als je dit onder de knie krijgt kun je prachtige literaire werken lezen, bekroonde films bekijken en humor begrijpen.