Camper

Alles wat je moet weten over het kopen van een camper

Is op reis gaan met een eigen camper één van jouw grootste dromen en wil jij eindelijk een eigen camper gaan kopen? Wij vertellen je alles wat je moet weten over het kopen van een camper.

Een nieuwe of een tweedehands camper

Bij het kopen van een camper heb je de keuze uit twee mogelijkheden: een splinternieuwe camper of een tweedehands camper. Omdat de prijzen van splinternieuwe campers hoog oplopen, is het in de meeste gevallen aan te raden om te kiezen voor een tweedehands camper. Tweedehands campers zijn verkrijgbaar in allerlei modellen, uitvoeringen, kilometerstanden en leeftijden, zodat er voor elk budget een passende camper beschikbaar is. Zo kun je kiezen voor een jonge tweedehands camper, zodat je kan genieten van alle hedendaagse luxe en comfort die je ook vindt in een nieuwe camper, maar zijn er ook oudere tweedehands campers verkrijgbaar die uitermate geschikt zijn voor een kleiner budget.

Het beste model camper voor jouw situatie

Campers zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. Zo kun je kiezen voor een alkoof camper, een half-integraal camper, een integraal camper en een buscamper. Omdat campers verkrijgbaar zijn in allerlei soorten modellen, kan het lastig zijn om te bepalen welk soort camper het meest geschikt is voor jouw situatie. Over het algemeen geldt: Ga je met een kleine groep op reis of geef je de voorkeur aan veel ruimte? Dan is een alkoof camper, een half-integraal camper of een gewone integraal camper de beste keuze. Wil jij dat jouw camper wendbaar is, zodat je de camper eenvoudig door steden en kleine dorpjes kunt manoeuvreren en parkeren een fluitje van een cent is? Kies dan voor een buscamper. 

De juiste voorzieningen

Campers kunnen worden uitgerust met allerlei voorzieningen. Wil jij dat jouw camper zo compleet mogelijk is, zodat je niet afhankelijk bent van een camping of camperplaats? Kies dan voor een camper die uitgerust is met douche, toilet, ruime zithoek en keuken. Ga je op reis met een kleine groep? Let er dan op dat de camper is voorzien van meer dan twee slaapplaatsen, bijvoorbeeld met een hefbed of een extra bed in de alkoof. Door vooraf op een rijtje te zetten wat voor soort reizen je hoopt te gaan maken en welke gemakken je daarvoor nodig hebt in de camper, heb je een duidelijker beeld van het soort camper dat je zoekt en ben jij straks de eigenaar van een camper die helemaal bij jou past.

Een camper kopen bij Bosma Campers

Wil jij een tweedehands camper kopen en ben je op zoek naar een betrouwbaar , ervaren camperbedrijf waar je terecht kunt voor scherp geprijsde tweedehands campers? Bij Bosma Campers in Emmer-Compascuum vind je prachtige occasion campers in allerlei soorten, maten en leeftijden. Als allround camperbedrijf kan Bosma Campers jou bovendien niet alleen van dienst zijn met het kopen van een camper, ook voor onderhoud en reparaties kun je bij hen terecht.