De autotrends van 2022

De autotrends van 2022

Trends zijn overal; voor kleding, hobby’s en tegenwoordig ook sociale media. Echter is er een soort trend die bij autoliefhebbers zorgt voor een sneller kloppend hart, namelijk auto trends. Elk jaar komen er een aantal auto’s op de markt en elk jaar is de een weer populairder dan de ander. Maar wat zijn nu de auto trends van dit jaar? Om ervoor te zorgen dat jij, autoliefhebber of niet, op de hoogte bent van alle autotrends, zal dit artikel ze bespreken.

Toename van oplaadstations

Een van de eerste auto trends van dit jaar is ook meteen de meest bekende, namelijk de toename van oplaadstations. Steeds meer autofabrikanten bieden elektrische auto’s aan en steeds meer van dit soort auto’s worden ook daadwerkelijk gekocht. Hiermee neemt het aanbod van elektrische occasions ook toe en kan het zo zijn dat je binnenkort elektrische Volvo occasions tegenkomt. Je kan je hierbij voorstellen dat hierdoor de vraag naar oplaadstations toeneemt. Niets is namelijk zo vervelend als wachten bij een oplaadstation totdat je kan opladen. Dat er dus meer oplaadstations bijkomen is nodig en de overheid is hier ook al een goed eind mee op weg.

Digitale transformatie

Naast de oplaadstations zorgen deze elektrische auto’s ook voor een digitale transformatie. Deze elektrische auto’s behoren namelijk al snel tot de digitaal meest complexe auto’s en hebben hierdoor veel updates nodig. Autofabrikanten gaan hierdoor ook steeds meer digitaal denken en realiseren zich langzamerhand ook dat technologie een essentieel onderdeel is geworden van de moderne voertuigen. Je kan hierbij denken aan auto’s waarin je spellen kan spelen en films kan kijken via een scherm die op de plek zit waar vroeger de radio zat. Of het daadwerkelijk veilig is, is nog maar de vraag, maar er is zeker sprake van een digitale transformatie.

Refurbished auto’s

De laatste trend die wordt besproken is het recyclen van auto’s. Vooral Renault heeft hier zich over uitgelaten. Dit gaat dan niet over een Renault Clio occasion, maar om een auto die daadwerkelijk wordt gerecycled. Denk hierbij aan een fabriek die oude auto onderdelen weer opknapt en klaarmaakt om geplaatst te worden in een nieuwe auto. Dit betekent dus dat we niet alleen meer denken aan een telefoon als we ‘refurbished’ horen, maar ook aan een auto. Dit initiatief is naast dat het kosten kan besparen, ook een erg milieubewuste optie. Er komen namelijk redelijk veel stoffen vrij wanneer er een auto wordt gemaakt.