toscane

Dit is de perfecte route voor een reis door Toscane

Toscane is een perfecte vakantiebestemming. Niet alleen kom je er gemakkelijk met het vliegtuig, ook met de auto geniet je van de prachtige gebieden. Je reist erheen met je eigen auto, of je huurt er een auto. Ben je van plan om een rondreis te maken door Toscane, maar zoek je nog mooie routes voor je reis? Vind hier de perfecte route voor jouw reis door Toscane.

Waarom reizen door Toscane?

Toscane staat bekend om de vele wijnvelden en olijfbomen. Als je door Toscane rijdt, zie je deze overal om je hene. Als je een rondreis in Italië wil maken, is Toscane dus een erg geschikte bestemming. Toscane heeft daarnaast ook een eeuwenoude geschiedenis en historische steden om te bezoeken. Ook ben je zo bij de Middellandse zee. Genoeg reden dus om een rondreis door Italië te maken.

Begin bij Florence

Als startpunt bezoek je de prachtige stad Florence, de hoofdstad van de Renaissance. Florence, of Firenze op z’n Italiaans, is de hoofdstad van Toscane. Het is een grote cultuurstad met indrukwekkende kunstverzamelingen. Parkeer de auto en huur een fiets voor een tocht langs alle hotspots

Reis door naar Lucca

Niet ver van Florence ligt de stad Lucca, die je als volgende stad op jouw rondreis bezoekt. De oude stadsmuur in Lucca is een highlight die je zeker niet mag missen. Lucca heeft veel gezellige straatjes en pleinen waar je doorheen loopt om alle hotspots te bezoeken.

reis toscane

Langs Pisa naar Volterra

Kies als volgende stops de steden  Pisa en Volterra. Je rijdt langs Pisa om de beroemde scheve toren te bekijken. Bezoek Volterra, een middeleeuwse dorp dat zich bevindt boven de tufsteenrotsen van Balze. Bezoek hier bijvoorbeeld het middeleeuwse plein Piazza dei Priori en de dom Santa Maria Assunta.

Siena, het hart van Toscane

Sluit je rondreis af in het hart van Toscane, Siena. Siena is een trekpleister bij toeristen door het middeleeuwse stadsbeeld. Je besteed hier gemakkelijk een hele dag aan het bezoeken van de prachtige bezienswaardigheden in deze stad. Zo zijn er verschillende mooie pleinen en diverse paleizen.

Wanneer je nog tijd over hebt, bezoek dan het hoogstgelegen dorpje van Toscane: Montepulciano. Hier heb je prachtig uitzicht en imposante stadsmuren. Dit beeld is ansichtkaart-waardig

Toscane is een prachtig gebied in Italië en een perfecte plek om een rondreis door Italië te maken. Bezoek deze plekken, zodat je zeker bent van een prachtige rondreis.