Durbuy Belgie

Durbuy: leukste stad van België

Bij een stedentripje denken mensen vaak aan Milaan, Barcelona, Parijs wellicht. Ja natuurlijk dat zijn meer de traditionele bestemmingen voor een korte trip vol met shoppen en wellicht een voetbal wedstrijdje o.i.d. Maar in dit artikel gaan we het onderbelichte Durbuy in de spotlights zetten.

Enfin, Durbuy is een plaats in Belgische provincie Luxemburg zoals Google knowledge graph ons vertelt. En veel mensen kennen deze omgeving met name vanwege de nabijgelegen Ardennen. Het fijne aan de Ardennen is dat er zoveel te doen is. Maar combineer dit met Durbuy als uitgangspunt en er is werkelijk waar voor ieder wat te doen. In Barcelona zie ik bezoekers niet zo snel survivallen of grotten bezoeken, die zijn er in de stad niet of zeer dichtbij nabij de stad. Maar rondom Durbuy zijn vele avonturen te beleven.

Enfin, de meeste mensen opteren er voor om in een camping te verblijven buiten Durbuy zelf. Maar dat is geen reden om deze stad niet te bezoeken voor winkelen en natuurlijk gastronomisch gezien zijn er hier meer dan prima restaurants te vinden.

Enfin, om optimaal van de natuur te genieten zouden we wel aanraden om op een kampeerplaats te verblijven. Dat betekent niet dat je op een camping in een tentje hoeft te bivakkeren. Tegenwoordig zijn er vele luxe accommodatie opties waaronder prima uitgeruste stacaravans, blokhutten en meer, zie o.a. website.

Enfin, qua activiteiten in de omgeving zouden wij aanbevelen wandelen. Dit is een van de weinige gebieden in de Benelux waar je super ontspannen heerlijk van de stille natuur kunt genieten en soms uren geen mensen tegenkomt als je de juiste paden kiest. Een weekendje is meer dan voldoende zoals hier aangeboden wordt.

Enfin, in Durbuy is er dus voor iedereen wel wat te beleven, gastronomisch, shopping, natuurlijk en avontuur, en dit alles zeer dichtbij Nederland, maar toch echt een vakantiegeval. Vandaar deze pleidooi voor Durbuy.