Londen

Een stedentrip met de trein naar Londen

Londen is ongetwijfeld een van de populairste bestemmingen als citytrip, en nu het als gastheer mag optreden voor de komende Olympische Spelen is dat nog nadrukkelijker het geval. Naast het uitgebreide sportieve gedeelte en de vele speciale attracties in het Olympisch dorp moet je tijdens je komend verblijf in de hoofdstad van Engeland en van GB ongetwijfeld ook tijd vrijmaken om met de vele toeristische bezienswaardigheden van Londen kennis te maken. In deze blog van treinvakantievergelijken.nl vind je beste tips voor jouw stedentrip naar Londen! Je kunt de stad op verschillende manieren ontdekken. Per boot, auto, vliegtuig maar ook met de trein.

Three Mills Island

Dit eiland dankt zijn  naam aan de vele indrukwekkende getijdenmolens die hier overal in het landschap zijn ingeplant. Eén ervan is zelfs de grootste getijdenmolen ter wereld. Het eiland is de thuishaven van de Three Mills Studios, de grootste nog actieve filmstudio van Londen. Hier werden tv shows als Big Brother en Hell’s Kitchen en tal van populaire langspeelfilms opgenomen. Deze filmstudio’s zijn ongetwijfeld een bezoek waard. Zeker wanneer je weet dat hier monumenten als Amy Winehouse, Phil Collins, Robbie Williams en zovele anderen repeteerden en er een muziekvideo opnamen.

Vele toeristische troeven

Er zijn uiteraard nog de vele toeristische bezienswaardigheden die je moet gezien hebben wanneer je Londen bezoekt. Londen, gelegen in het Zuidoosten van Engeland telt in totaal twaalf miljoen inwoners en is niet alleen een echt shoppingparadijs. Londen heeft ongetwijfeld de meest gerenommeerde musea binnen zijn stadsgrenzen. Londen is steeds een boeiende vakantiebestemming, zowel voor een citytrip als een langer verblijf. Vervelen zul je zich in de hoofdstad van Engeland en GB nooit.

De Theems deelt Londen in twee

Een van de grootste blikvangers is de Theems, de immense rivier die de stad doorkruist. Deze stroom is hét oriëntatiepunt voor de vele bezoeken aan de stad. Een wandeling langs het water is hier de moeite meer dan waard. Hier maak je kennis met dé skyline van Londen en met tal van overbekende bouwwerken. Sprekende voorbeelden hiervan zijn ongetwijfeld de Houses of Parliament met de tot ieders verbeelding sprekende Big Ben, het reuzenrad London Eye, de St- Paul’s Cathedral en de Tower Bridge.

Shoppingparadijs

Met zijn meer dan 30000 winkels beslist is Londen één van de belangrijkste shoppingsteden ter wereld. Zeker niet te missen is Oxford Street waar je kennis maakt de meest bekende warenhuize. Oxford Street is met zijn 200 miljoen bezoekers met voorsprong de drukste winkelstraat van Europa. Hou je van rust, dan moet je naar Oost- Londen. In populaire wijken als Spitalfields, Brick Lane, en Shoreditch vind je de meest trendy boetieks van de meest beloftevolle en veelbelovende ontwerpers. Hoewel veel mensen met het vliegtuig gaan kan je ook heel eenvoudig met de trein naar Engeland en Londen.

Gratis naar wereldvermaarde musea

Ben je een échte museumbezoeker, dan zul je zich in Londen beslist onmiddellijk thuis voelen. Je loopt er van het ene wereldvermaarde museum in het andere, alles volledig gratis. Aanraders zijn ongetwijfeld Tate Modern aan de Theems, de National Gallery met werken van grootmeesters als Picasso, Rembrandt en Van Gogh. Moe van al dat winkelen en musea bezoek? Geen nood, in de meer dan 140 parken in hartje Londen is het heerlijk relaxen.