Een stedentrip met hond: leuke steden om te ontdekken, samen met jouw trouwe viervoeter

Een stedentrip met je hond kan een geweldige manier zijn om samen nieuwe plekken te ontdekken en quality time door te brengen. Hier zijn drie geweldige steden, niet ver van Nederland, die perfect zijn voor een stedentrip met je hond.

  1. Antwerpen, België

Waarom leuk?

Antwerpen is een veelzijdige stad met een rijke geschiedenis, prachtige architectuur, en tal van groene ruimtes, wat het een ideale bestemming maakt voor een stedentrip met je hond. De stad is hondvriendelijk en biedt veel mogelijkheden voor jou en je viervoeter om samen te verkennen.

Onze ervaring

Bij aankomst in Antwerpen word je verwelkomd door de indrukwekkende Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en de levendige Grote Markt. Hoewel honden niet zijn toegestaan in de kathedraal, is de Grote Markt een geweldige plek om te beginnen. De historische gebouwen en gezellige cafés maken het een fijne plek om te wandelen en te ontspannen.

Een van de hoogtepunten voor ons was het bezoeken van het Stadspark, een groot groen gebied in het hart van de stad. Het park is perfect voor een ontspannen wandeling, en er zijn genoeg grasvelden waar je hond kan spelen en snuffelen. Daarnaast zijn er diverse wandelroutes langs de Schelde, waar je kunt genieten van prachtige uitzichten over de rivier.

Voor een meer culturele ervaring kun je het MAS (Museum aan de Stroom) bezoeken. Hoewel honden niet in het museum zelf mogen, is het panoramische dakterras wel toegankelijk voor honden, en het biedt een prachtig uitzicht over de stad en de haven.

Tip: Wil je een huisje huren met hond, maar dan liever in de natuur? Hier vind je een mooie lijst met huisjes in de Belgische Ardennen voor en vakantie met hond.

  1. Keulen, Duitsland

Waarom leuk?

Keulen, net over de grens in Duitsland, is een stad met een rijke geschiedenis, indrukwekkende architectuur en tal van groene gebieden. De stad is zeer hondvriendelijk en biedt veel mogelijkheden om samen met je hond te verkennen.

Onze ervaring

Een bezoek aan Keulen begint vaak met de beroemde Keulse Dom. Hoewel honden niet zijn toegestaan binnen in de kathedraal, is het plein rondom de Dom een geweldige plek om te wandelen en de indrukwekkende architectuur te bewonderen. De nabijgelegen Rijnpromenade biedt een prachtige wandeling langs de rivier, met veel groene ruimtes en bankjes om te rusten.

Een van onze favoriete plekken in Keulen is het Volksgarten, een groot park met vijvers, grasvelden en schaduwrijke paden. Het park is perfect voor een ontspannen wandeling, en er zijn genoeg plekken waar je hond vrij kan rondrennen. Daarnaast zijn er diverse cafés en biergartens in het park waar honden welkom zijn, zodat je kunt genieten van een hapje en een drankje terwijl je hond uitrust.

Een andere aanrader is het Stadtwald, een groot bosgebied aan de rand van de stad. Dit is een ideale plek voor langere wandelingen en biedt een rustige ontsnapping uit de drukte van de stad. Max vond het geweldig om door de bossen te rennen en te spelen in de beekjes.

  1. Gent, België

Waarom leuk?

Gent is een charmante stad met een rijke geschiedenis, prachtige grachten en een bruisend stadsleven. De stad is zeer hondvriendelijk en biedt veel mogelijkheden voor jou en je hond om samen te ontdekken.

Onze ervaring

Een wandeling door het historische centrum van Gent is een must. De prachtige grachten, middeleeuwse gebouwen en levendige pleinen maken het een geweldige plek om te verkennen. Het Gravensteen, een imposant middeleeuws kasteel, is een van de hoogtepunten van de stad. Hoewel honden niet binnen mogen, is het omliggende gebied perfect voor een wandeling en biedt het een prachtig uitzicht op het kasteel.

Het Citadelpark is een andere geweldige plek voor een bezoek met je hond. Dit grote park biedt veel ruimte om te wandelen, spelen en ontspannen. De mooie tuinen, vijvers en schaduwrijke paden maken het een ideale plek voor een picknick of gewoon om even te ontsnappen aan de drukte van de stad.

Een van onze favoriete activiteiten in Gent was een boottocht over de grachten. Veel van de rondvaartmaatschappijen in Gent zijn hondvriendelijk, en het is een leuke manier om de stad vanuit een ander perspectief te zien. Max genoot van de wind in zijn vacht terwijl we langs de historische gebouwen en bruggen voeren.

Welke stad ga jij bezoeken?

Een stedentrip met je hond kan een geweldige ervaring zijn, en er zijn genoeg steden dichtbij Nederland die perfect zijn voor zo’n avontuur. Antwerpen, Keulen en Gent bieden allemaal een combinatie van cultuur, geschiedenis en hondvriendelijke faciliteiten, waardoor ze ideale bestemmingen zijn voor een onvergetelijke reis met je trouwe viervoeter. Dus pak de riem, vul de waterfles en ga op ontdekkingstocht naar een van deze prachtige steden!