Boeken

Hoeveel boeken neem jij mee op vakantie?

Ben jij ook zo iemand die in de vakantie heerlijk kan genieten van een fijn boek? Hoeveel boeken stop jij in je koffer?

Lezen maar!

Lezen is iets waar we tegenwoordig steeds minder aan toe lijken te komen. Druk, druk, druk, altijd wel iets te doen. Toch is er één periode in het jaar waarin we massaal aan het lezen slaan. De vakantie! Vooral in de zomervakantie, als de meeste mensen wat langer vrij hebben, wordt er volop gelezen. Heerlijk, er zijn weinig dingen zo ontspannend. Of je nu met een boek op het strand ligt, boeken meeneemt om een lange vliegreis te overbruggen of thuis blijft en op je balkon volop boeken verslindt: boeken maken alles leuker.

Wat neem jij mee?

Welke boeken heb jij dit jaar op je lijstje staan om te lezen? Bij vrouwen is de Zeven zussen reeks van Lucinda Riley momenteel mateloos populair, maar ook boeken van bekende Nederlandse namen als Suzanne Vermeer, Saskia Noort, Esther Verhoef en Heleen van Royen blijven het prima doen. Of gebruik de vakantie om nieuwe plannen te maken, bijvoorbeeld met het enorm populaire Het bucketlist boek voor koppels.

Bij mannen blijven de sportboeken het heel goed doen, met name de biografieën vinden gretig aftrek. Theo Janssen, René van der Gijp, Wim Kieft: we lezen hun verhalen maar wat graag.

Hoeveel neem jij er mee?

Hoeveel boeken stop jij dit jaar in je koffer? Nu de eisen qua gewicht steeds strenger worden, valt het nog niet mee om al je leesvoer mee te nemen tijdens een vliegreis. Maar ook als je met de auto gaat kan een flinke stapel boeken nogal wat schaarse ruimte in beslag nemen. Zonde eigenlijk, dat je keuzes moet gaan maken en misschien wel boeken thuis moet laten die je graag had willen lezen.

Natuurlijk is hier ook een oplossing voor. We downloaden eboeken! Dat wordt steeds makkelijker, er komen ook steeds meer titels beschikbaar, en een e-reader of tablet neemt nauwelijks ruimte in beslag. E boeken zijn tegenwoordig heel makkelijk te koop via online boekwinkels en vaak nog goedkoper dan een papieren exemplaar ook. Net als normale boeken koop je e boeken natuurlijk wel gewoon legaal: illegaal downloaden is diefstal, net als het stelen van een papieren boek uit een winkel.

Downloaden eboeken 

Een e boek koop je online, waarna je het boek volgens de aanwijzingen van de winkel kunt downloaden. Dit kun je doen op een ereader, maar vaak op op je tablet. Volg goed de aanwijzingen van de winkel op, dan staat niks je meer in de weg om deze zomer met tientallen boeken op reis te vertrekken.