Stedentrip

Met de auto op stedentrip: dit moet je niet vergeten

Een stedentrip maken is super leuk. Je kan gaan wanneer je wilt zonder met andere rekening te houden. Ook kan je er zelf kiezen hoeveel stops je wilt maken. Je pakt je eigen auto en gaat op stap met het hele gezin. Je gaat langs meerdere steden en geniet dus van de verschillende uitzichten die elke stad te bieden heeft. Het enige lastige van een stedentrip is: de auto inpakken voordat je op reis gaat. Vaak ben je al onderweg en bedenk je opeens dat je nog wat spullen bent vergeten, super vervelend! Na het lezen van dit artikel heb je een lijstje van spullen die noodzakelijk zijn voor als je op een stedentrip gaat.

Documenten en autobenodigdheden

Er zijn bepaalde documenten die voor zich spreken zoals je paspoort, rijbewijs en kentekenbewijs. Deze documenten zijn verplicht en kan je dus absoluut niet vergeten als je op reis gaat. Wat ook altijd handig is als je vertrekt naar het buitenland is een europees schadeformulier. Er gebeuren vaak genoeg ongelukken op de weg, en dit ligt vaak niet eens aan jou zelf! Deze schadeformulier kan je makkelijk online downloaden. Hiernaast moet je zorgen voor een goede autoverzekering. Bij het zoeken van de beste autoverzekering is het handig om een autoverzekering simulatie website te bekijken. Zo weet je zeker dat je kiest voor de beste prijs/kwaliteitsverhouding.

Ook moet je even de auto checken of die een paar spullen bezit. spullen zoals: een gevarendriehoek, EHBO doos, goedgekeurde brandblusser en een veiligheidshesje. Verder is het altijd handig om een reservesleutel van de auto mee te nemen. Het kan altijd gebeuren dat je de autosleutels kwijt raakt. En dan sta je vast in een onbekend land zonder autosleutel.

Hiernaast heeft elk land zijn eigen regeltjes. Op sommige plekken in Belgiƫ en in het centrum van van Parijs is bijvoorbeeld een milieusticker verplicht. En bovendien is het in Frankrijk ook verplicht om een alcoholtest bij je te hebben.

Handigheidjes voor jezelf

Bij handigheidjes voor jezelf moet je denken aan een zonnebril met bijbehorende koker. Vooral tijdens het rijden is dit erg handig omdat op veel plekken de zon in je ogen schijnt. Overigens zou ik een reservebril meenemen omdat zonnebrillen vaak makkelijk kapot gaan tijdens een vakantie.En natuurlijk als je een gewone bril draagt, die niet vergeten! Hiernaast moet je denken aan een deken. Op veel plekken koelt het in de avond heel snel af, dan ben je blij dat je gedacht hebt aan een dekentje. Als je een stedentrip maakt met het gezin moet je eraan denken dat de kinderen zich niet gaan vervelen. Zorg ervoor dat alle apparaten zoals hun telefoon, ipad noem maar op opgeladen zijn. Hierdoor hoef je geen verplichte lange stop te maken om de apparaten op te laden.

Verder zou ik genoeg contant geld meenemen zodat je niet opeens ergens voor een verrassing komt te staan. Het is altijd handig om genoeg op zak te hebben en als je binnen Europa blijft kan je hier toch overal mee betalen.