Mondkapje reizen

Met een mondkapje op reis

Ook op een stedentrip in Europa moet je tegenwoordig rekening houden met de plicht een mondkapje te dragen. De verplichting kan per land verschillen, sommige landen zijn strenger dan Nederland, andere minder streng. Het is verstandig een voorraadje mondmaskers met je mee te nemen wanneer je een weekendje of langer op stap gaat. Online bij https://nobraa.com heb je alle keuze. Er zijn verschillende kleuren en prints. Ook heb je de keuze uit verschillende gradaties van bescherming.

Soorten mondkapjes voor op reis

Er zijn verschillende soorten mondkapjes. Heel bekend zijn de lichtblauwe wegwerpmondmaskers die je op heel veel plaatsen kunt kopen. Ook een stoffen mondkapjes webshop biedt heel veel keuze. Beide soorten zijn makkelijk en hygiënisch. De stoffen mondkapjes kun je vaker dan eens gebruiken, maar je moet ze wel goed wassen na elk gebruik. Wegwerpmondkapjes zijn op vakantie makkelijker, maar hebben als nadeel dat je veel afval produceert. Medische mondmaskers, de zogenaamde FFP2 of FFP3 maskers zijn ook een mogelijkheid. Nodig is het niet, maar ze beschermen wel beter. Wanneer je extra voorzichtig wilt zijn koop je deze. Voor kinderen en mensen met een wat kleiner gezicht zijn er ook speciale mondkapjes verkrijgbaar.

Regelgeving over mondkapjes

Een stedentrip maken betekent veel voorbereiding. Hoe ga je naar de stad, met de auto of het openbaar vervoer? Waar ga je overnachten en wat ga je ter plekke aan leuke dingen doen? Ook de regelgeving rond corona en mondkapjes hoort tegenwoordig bij de voorbereiding. De regels zijn in elk land weer anders. In het openbaar vervoer is een mondkapje wel standaard. Verder is het afhankelijk van het land waar je naar toe gaat wat de regels zijn. Je kunt je het beste voorbereiden door een voorraadje mondkapjes mee te nemen. Of het nu wegwerpkapjes zijn of stoffen mondmaskers, je kunt maar beter een stapeltje bij je hebben. Zo kom je nooit in problemen wanneer je er eentje nodig hebt.

Comfortabel op stap

Echt prettig vinden de meeste mensen het dragen van een mondkapje niet. Hoor je ook bij deze groep, ga dan op zoek naar extra comfortabele mondkapjes. Juist op een stedentrip of vakantie heb je vaak een mondkapje nodig. In de stadsbus, in het hotel, een avondje uit misschien. Heb je snel last van de elastieken? Kijk dan eens naar alternatieven. Er zijn mondmaskers met bandjes rond het hoofd bijvoorbeeld. Voor brildragers kan het dragen van een mondkapje extra vervelend zijn. Met de bekende huismiddeltjes is het beslaan van je bril niet echt goed tegen te gaan. Zorgen dat het mondmasker goed aansluit is een betere oplossing. De medische mondkapjes bieden dat meer dan de wegwerpexemplaren. Zo kun je op allerlei manieren zorgen dat je vakantie ook mét bescherming een prettige ervaring wordt.