Parijs

Nog even langs Parijs …

Na een heerlijke actieve vakantie met veel zon in de Dordogne nog even langs Parijs. We besloten met onze drie kinderen ook een beetje cultuur van de grote stad te gunnen. En of dat lukte!

We hadden een appartementje met een dakterras geboekt via bookings.com in het Bois-de-Boulogne, vlakbij een metrostation. De autorit vanuit de Dordogne was voorspoedig verlopen en we waren om drie uur ’s middags al bij ons appartement.

Om meteen maar Parijs te proeven, stapten we de metro in. Drie stations verder lag het Trocadero alwaar het uitzicht over Parijs en vooral de Eiffeltoren geweldig is. De kinderen keken al in de metro hun ogen uit, maar de Eiffeltoren was toch wel de favoriet.

We hadden twee dagen om de stad te bekijken. Daarom besloten we om een Parijs Pas aan te schaffen. Die hadden we van te voren al geregeld via Guide and Go, en deze Parijs Pas geeft onbeperkt openbaar vervoer, een hele dag hop-on hop off bus en toegang tot meer dan 60 attracties in Parijs. Samen met de kinderen kozen we de eerste dag een aantal attracties om te gaan bekijken.  We maakten een boottocht over de Seine, bezochten het Centre Pompidou en genoten van het uitzicht van de Tour Montparnasse. Al deze bestemmingen bereikten we gemakkelijk met de metro.

De tweede dag hebben we de hele stad van boven gezien, met de hop on, hop off bus. Minder vermoeiend voor de kinderen en daarom perfect voor deparis-1209540_1920 tweede dag. Je ziet alle mooie plekken van de stad en als je zin hebt in een koffie, een kaarsje aan wil steken in de Sacre Coeur of wilt lunchen op de Champs Elysée, is het eenvoudig uitstappen bij een van de vele stops. En er komen zo vaak bussen dat je nooit lang hoeft te wachten.

Een hele mooie afsluiting van de vakantie. De kinderen roepen dit jaar ook meteen weer om een bezoekje aan Parijs! Maar waarschijnlijk is het vanaf het Gardameer wat handiger om naar Venetië te gaan of naar Milaan! Dat gaan we dan nog wel even checken bij Guide and Go.