Auto stedentrip

Ook Nederland behoort tot Europa

Wanneer we aan een vakantie in Europa denken, is Nederland niet het eerste land wat te binnen schiet. Toch barst het van de toeristen en vinden mensen ons land maar al te leuk. Dit is eigenlijk niet zo gek, omdat Nederland best divers is voor zo’n klein landje. Wat de toeristen hier allemaal doen? We geven hieronder een kort overzicht.

Amsterdam is niet Nederland

Veel toeristen maken nog wel eens de misvatting dat Amsterdam gelijk staat aan Nederland. Niets is minder waar. Gelukkig zijn er ook voldoende vakantiegangers die naast Amsterdam ook andere plaatsen in het land bezoeken. Dit kunnen ze in principe met openbaar vervoer prima doen, aangezien alles in Nederland vrij goed bereikbaar is. Toch kiezen ook veel vakantiegangers ervoor om een auto te huren op het vliegveld, via bijvoorbeeld car rental schiphol. Het voordeel hiervan is dat je meteen na landing je eigen gang kunt gaan. Nu is het wellicht niet heel verstandig om in Amsterdam een auto te huren, maar als je buiten de stad overnacht is dit super handig.

Waar gaan ze dan naartoe?

Nederland kent veel toeristische trekken waar we zelf wellicht nog nooit zijn geweest. Zo is de Kinderdijk zeer populair. Dit is dichtbij Rotterdam en je zou dus bij wijze van via rent a car rotterdam, rechtstreeks na landing hier naartoe kunnen rijden. Bij de Kinderdijk zijn windmolens te zien, die voor de vakantiegangers een echte verschijning zijn. Via een wandel- of fietsroute kun je de molens bekijken. Daarnaast is er een hop-on-hop-off boottocht die je kunt doen. De vissersdorpjes als Volendam en Monnickendam zijn ook erg populair onder de toeristen. Wanneer je in Volendam bent, kan een foto in traditionele Nederlandse kledij niet missen.

De Waddeneilanden

In het hoge noorden bevinden zich de Waddeneilanden. Dit zijn Schiermonnikoog, Ameland, Vlieland, Terschelling en Texel. Alhoewel, Texel is via Den Helder bereikbaar. Voor de andere eilanden zullen de toeristen de tocht naar Friesland moeten maken. Deze eilanden zijn door vele Nederlanders nog niet eens bezocht en dit is natuurlijk zonde. De eilanden beschikken over prachtige stranden en grote stukken ongerepte natuur, waar je lekker doorheen kunt wandelen. Bovendien is er op elk eiland een gezellig dorpje te vinden waar je iets kunt eten en drinken. Deze eilanden zijn zeer bij onze Duitse buren en bezoeken regelmatig één van de eilanden.

Tijdens een trip naar Europa doet Nederland zeker niet onder voor andere landen. We mogen dan klein zijn, maar aan leuke en diverse activiteiten hoeft het niet te ontbreken!