Strand slippers

Op vakantie in 2019: neem je slippers mee!

Of je nu naar de camping om de hoek gaat of naar een 5 sterrenhotel in een ver land, ben altijd voorbereid op je reis. De standaard hygiëne in Nederland ligt hoog en waarschijnlijk is jouw lichaam ook gewend om in een relatief gezien schone omgeving te zijn.

Lekker naar Nederland

Als je deze zomer te vinden bent op een lokale camping, dan ben je vast en zeker ook wel bekend met het feit dat er gedoucht wordt op openbare ruimtes. Deze ruimtes kunnen soms wel eens niet helemaal schoon zijn of er is iemand geweest met een infectie, dus doe vooral lekker je slippers aan en vermijd je het risico dat jij dit ook gaat oplopen.

Ook is het wel fijn om over de camping te lopen met je handdoek, zonder dat deze elke keer valt. Je zou eens kunnen kijken naar speciale kilt handdoeken die worden gemaakt voor de sauna, maar ook makkelijk voor de camping zijn. Ze zijn niet moeilijk te vinden op het internet.

Toch naar het buitenland?

Als je op vakantie gaat naar een andere locatie, hou altijd in je achterhoofd dat het er mooier uit kan zien dan dat het is. De douchecabines zien er misschien netjes uit, maar misschien heeft het schoonmaakpersoneel dat ook gedacht. Dus ook als je gaat douchen na je fijne vakantiedag in het buitenland, doe toch maar voor de zekerheid je slippers aan.

Laatste tip

Als je naar een openbare plek gaat waar je je schoenen niet draagt, zoals de sauna bijvoorbeeld, kan je beter opletten op de hygiëne. Neem ook altijd je eigen handdoeken mee en zorg dat je ze vaak genoeg uitwast. Meestal wast men na 2-3 keer het gebruik van een handdoek deze uit, doe dat ook zeker! Met deze tips kom jij helemaal fris en fruitig terug van jouw vakantie.