Kerstmarkt Duitsland

Top 10 Kerstmarkten in Duitsland

Top 10 Kerstmarkten in Duitsland

Bekijk hier direct alle kerstmarkten

1. Düsseldorf

Düsseldorf is het ‘winkelparadijs’ en dé modestad van Duitsland! Hier vindt u talloze mooie winkelstraten, cafés, restaurants, de beroemde Königsallee en natuurlijk de Altstadt. Op de Kerstmarkt van de stad koopt u de leukste kerstartikelen en origineelste cadeaus tijdens het kerstshoppen. Niet voor niets stromen jaarlijks talloze kerstliefhebbers richting de gezellig versierde kraampjes op deze kerstmarkt.

Meer info …

2. Keulen

De schilderachtige kerstmarkt aan de voet van de Dom heeft ongetwijfeld het mooiste decor en is een bezoek meer dan waard. Wandel vervolgens naar de Neumarkt, de oudste kerstmarkt van Keulen. De kraampjes op deze kerstmarkt doen veel denken aan de stijl van de jaren zeventig. Een aanrader voor iedereen die van nostalgie houdt! Op de Rudolfplatz is ook een kleine kerstmarkt. Deze kerstmarkt is wellicht de meest sprookjesachtige qua sfeer. Ontdek de verlichte sprookjesfiguren, de vele twinkelende kerstlichtjes en hoor hoe bekende kerstliederen zoals het onvervalste Jingle Bells uit de luidspeakers klinkt …

 Meer info …

 3. Frankfurt

De kerstmarkt in Frankfurt is één van de oudste kerstmarkten in Duitsland. En wellicht ook één van de meest populaire kerstmarkten in Duitsland! Jaarlijks verwelkomt men hier zo’n 3 miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland. De inwoners van Frankfurt kijken elk jaar weer reikhalzend uit naar het moment waarop voor de Römer – het stadhuis van Frankfurt – de hoogste kerstboom van Duitsland staat met ontelbare fonkelende kerstlichtjes … De oude binnenstad met de fraaie vakwerkhuizen aan de Römerberg vormt vanaf dat moment een prachtig decor voor één van de gezelligste kerstmarkten van Duitsland!

Meer info …

Bekijk hier direct alle kerstmarkten

4. Trier

U proeft  de historie bij een bezoek aan de kerstmarkt op de Middeleeuwse Markt en op het plein voor de imposante Dom van Trier. In totaal vindt u hier zo’n 95 versierde houten kerstkramen waar letterlijk alles te koop is. Van houten speelgoed tot handgeblazen glaswerk, souvenirs, kaarsen en nog veel meer. Wie trek krijgt kan genieten van heerlijke braadworst, warme chocolademelk met slagroom, wafels en nog veel meer lekkers. Uiteraard mag op een Duitse kerstmarkt de Glühwein niet ontbreken.

Een bezoek aan Trier is ook heel mooi te combineren met een bezoek aan de kerstmarkt in Luxemburg en in Metz (Frankrijk)!

Meer info …

5. Kassel

Kassel is de hoofdstad van de Duitse Sprookjesroute (Märchenstrasse). De kerstmarkt in Kassel wordt mede om deze reden de ‘Märchenweihnachtsmarkt’ genoemd, oftewel Sprookjes Kerstmarkt. De historie van de kerstmarkt in Kassel gaat ver terug in de tijd. Ooit werd in 1767 de eerste kerstmarkt georganiseerd. Inmiddels is deze kerstmarkt uitgegroeid tot een markt met circa 140 prachtig versierde en verlichte kerstkramen. Leuk zijn ook de sprookjesfiguren op de Friedrichsplatz, evenals het feit dat u op de kerstmarkt in Kassel de grootste kerstpiramide ter wereld kunt bewonderen. En het mystieke sprookjes- en toverbos doet kinderogen stralen en is leuk voor jong en oud!

Meer info …

6. Duisburg

In Duisburg kunt u genieten van een echte Duitse kerstmarkt met alle feestelijke facetten die u zich maar wensen kunt. Er zijn fraai gedecoreerde chalets, talloze twinkelende lichtjes, zo’n 750 kerstbomen, stemmingsvolle muziek en overal komt de geur van winterse lekkernijen u tegemoet. Wandel op uw gemak langs de vele kerstkramen en ga op zoek naar een mooi souvenir of kerstcadeau. U vindt er ook veel handgemaakte en dus unieke spullen! Bijzonder zijn ook de sociale kramen; kerstkramen die geen winstoogmerk hebben maar een goed doel steunen. Dit past uitstekend bij de echte kerstgedachte.

Meer info …

7. Aken

De kerstmarkt van Aken vindt plaats rondom de Dom en het stadhuis, op het levendige Marktplatz en het Katschhof. Vanwege de sfeervolle kramen en vele schitterende kerstlichtjes is de kerstmarkt in Aken tot ver buiten de regio bekend en geliefd. Jaarlijks wordt de kerstmarkt bezocht door ongeveer 1,5 miljoen bezoekers. Niet voor niets, want de familiaire sfeer in combinatie met de prachtige monumentale panden en gezellige kerstkramen staan garant voor een bijzondere ervaring.

Meer info …

8. Heidelberg

De prachtige oude stadskern van Heidelberg is een unieke locatie en de kerstmarkt is dan ook een fantastische combinatie tussen historie en romantiek. Ook het uitzicht op het imposante slot van Heidelberg maakt deze kerstmarkt anders dan andere kerstmarkten. Bijzonder zijn ook de schapen en ezels die de kinderen mogen aaien, evenals de ijsbaan op de Karlzplatz.

Meer info …

9. Bremen

Tijdens de advent periode vindt op het Marktplein en rondom het Rathaus de sfeervolle kerstmarkt plaats. Volgens kenners behoort de kerstmarkt van Bremen ook tot één van de mooiste kerstmarkten van Duitsland. Deze nominatie heeft de kerstmarkt mede te danken aan het feit, dat zij bekend staat om haar fraaie, middeleeuwse uitstraling.

Geniet van meer dan 170 kramen, een prachtig opgetuigde kerstboom, handgesneden houten kribben en met fakkels omringde handwerkstalletjes.

Meer info …

10. Cochem

De knusse kerstmarkt in Cochem vindt dit jaar voor de 32e keer plaats. De Weihnachtsmarkt Cochem is een rustige, maar tegelijkertijd ook hele pittoreske kerstmarkt, die vooral plaatsvindt rondom het Marktplein met de mooie vakwerkhuizen. Overal proeft u de feestelijke kerstsfeer die zo kenmerkend is voor de Moezelstreek. Geniet van de vele kraampjes met kerstkransen, decoraties, kerstballen, houten speelgoed en zelfgemaakte cadeaus. Natuurlijk zal ook de Glühwein niet ontbreken, evenals de geur van versgebakken wafels en geroosterde amandelen.

Meer info …

Bekijk hier direct alle kerstmarkten