Liverpool Town Hall

De top 3 bezienswaardigheden in Liverpool

Londen is de meest bezochte stad voor citytrips in Groot-Brittannië, maar wat veel mensen niet weten is dat Liverpool ook een bezoekje waard is. De havenstad heeft ontzettend veel te bieden voor een veelzijdige stedentrip. We kennen Liverpool allemaal als een stad van voetbal en natuurlijk van The Beatles. Reiziger 365 heeft voor ons de beste bezienswaardigheden van Liverpool voor je op een rijtje gezet!

  1. Angelican Cathedral

De bijzondere Anglicaanse Kathedraal is in de twintigste eeuw gebouwd. De bouw heeft 74 jaar lang geduurd, in 1904 is de bouw begonnen en de kerk is nu helemaal voltooid. De neogotische kerk staat op de St. James Mount heuvel en je ziet hem al van ver. De kathedraal is van binnen en buiten prachtig om te zien, betreed de kerk en ervaar zelf de pracht en praal. Omdat de kerk vaak wordt bezocht door toeristen zijn er allerlei faciliteiten bij gebouwd. Er is een restaurant, een giftshop en er is een uitkijktoren gebouwd vanwaar je over de gehele omgeving uit kunt kijken.

  1. Liverpool Town Hall

Liverpool kent veel historische gebouwen, de Town Hall is hiervan een hoogtepuntje. Het is gelegen in High Street, een grote en bekende straat midden in de stad. De Town hall wordt nog steeds gebruikt. Er wordt niet alleen gewerkt aan politieke doeleinden, er worden ook bruiloften georganiseerd en er zijn verschillende kamers opgesteld voor bezoekers. Je kunt het stadhuis ook van binnen bekijken. Voor het stadhuis staat het monument dat voor admiraal Horatio Nelson is opgesteld. Een van de belangrijkste Britten tijdens verschillende oorlogen.

  1. Metropolitan Cathedral

Een ander pareltje in Liverpool is de Metropolitan kathedraal. Aan deze kathedraal is maar 5 jaar gewerkt, maar dat maakt het gebouw niet minder indrukwekkend. De unieke vormgeving maakt de kerk al de moeite waard. Ook de binnenkant is bijzonder, alles is ontzettend modern voor een kerkelijke inrichting. Je mag deze kathedraal niet overslaan tijdens een bezoek aan Liverpool!