Lissabon

Top 5 mooiste steden in Portugal

  1. Lissabon

Hoe kan het ook anders? De hoofdstad van Portugal heeft alles te bieden van een grote stad, maar ook van een ideale vakantiebestemming. Lissabon ligt vlak bij de Atlantische Oceaan en het strand is dus ook vlakbij voor een welverdiend dagje strand.

Zeker welverdiend na een bezoek aan de historische wijken en bezienswaardigheden van de stad.

Lissabon een prachtige stad die geliefd is bij toeristen, maar zeker ook door zijn bewoners. De meeste toeristen brengen een bezoek aan de stad om zijn prachtige bezienswaardigheden en zijn gezellige uitgaansleven. Met name de oudere wijken van de stad zoals Bélem, Alfama en de Bairro Alto zijn populair.

  1. Porto

Porto is na Lissabon de grootste en belangrijkste stad van Portugal. De stad ligt in het noorden van Portugal aan de rivier de Duoro. Porto dankt zijn naamsbekendheid voornamelijk aan de Port, de heerlijke Portugese wijn. Natuurlijk mag een portproeverij tijdens je bezoek aan de stad niet ontbreken,  maar de stad is veel meer dan Port alleen. Vooral de historische binnenstad van Porto, die door de Unesco in zijn geheel op de werelderfgoedlijst is gezet is meer dan de moeite waard. De prachtige smalle straten, de huizen met azulejo’s en de prachtige vergezichten in deze wijk maken Porto tot een bijzondere ervaring.

  1. Faro

De hoofdstad van de Algarve is meer dan een vliegveld om naar een van de strandbestemmingen in de Algarve te reizen. Faro is een bruisende
havenstad, die een bezoekje meer dan waard is.

In het oude centrum hangt een gezellig sfeertje en het is fijn slenteren door de kleine straatjes. Faro werd al bewoond in de late prehistorie en kenden gedurende zijn geschiedenis vele overheersers. De Moren lieten er lange tijd hun sporen na en ook de Britten plunderde de stad in de 19e eeuw. Bovendien werd de stad begin 18e eeuw bijna volledig verwoest door een aardbeving. Faro werd echter volledig herbouwd en gerestaureerd en kent in grote delen van de stad nog steeds de oude sfeer van vroeger.

  1. Coimbra

Coimbra is de oudste universiteitsstad van Portugal. In de middeleeuwen beleefde Coimbra haar hoogtepunt toen het bijna 100 jaar de hoofdstad was van Portugal. In de stad getuigen de vele kathedralen en kloosters daarvan. En natuurlijk de gebouwen van de universiteit, waar je de sfeer van de middeleeuwen kunt proeven.

De vele studenten die in de stad wonen, zorgen dat de plaatselijke horeca niets te kort komt. Er zijn dan ook veel gezellige clubs, bars, terrassen en restaurants te vinden.

De rust vind je vooral in de groene delen van de stad. Parken zoals Penedo da Saudade, Santa Cruz Park, Mata Nacional do Choupal en de botanische tuin van de universiteit worden dan ook veelvuldig bezocht door zowel gasten als de lokale bevolking zelf.

  1. Braga

In deze oudste en meest christelijke stad van Portugal zijn ongeveer 35 kerken te vinden. In Portugal zelf zegt men, “in Lissabon wordt geleefd, in Porto gewerkt, in Braga gebeden”. Braga is dan ook de thuisbasis van de oudste kathedraal van het land. Naast al deze religieuze gebouwen kent de stad ook een rijk Romeins erfgoed, zijn er levendige cafés en er zijn prima restaurants waar je uitstekend kunt genieten van de Portugese keuken.

Bekijk het aanbod van hotels in Portugal!