Barcelona

Waarom je Barcelona een keer moet bezoeken

De stad Barcelona staat voor veel mensen bovenaan het lijstje met steden in Europa die ze absoluut een keer willen bezoeken. Dat is begrijpelijk, want de stad heeft bijzonder veel te bieden. Ben jij nog niet overtuigd om een keer naar deze stad te gaan? Lees dan de informatie hieronder en wie weet kunnen wij je wel overtuigen met alle informatie over wat er is te doen in Barcelona!

Wat is er allemaal te doen in Barcelona?

Om te beginnen ga je naar deze stad vanwege de vele bezienswaardigheden. Voor de meeste toeristen is dit de belangrijkste reden met de Sagrada Familia als hoogtepunt. Een bijzonder mooi ontwerp dat is gemaakt door de bekende architect Gaudí. Deze enorme en bijzondere kerk is nog steeds niet klaar met bouwen, omdat er alleen mag worden gebouwd met donaties. Het fraaie plaatje wat er momenteel staat zal dus nog specialer worden dan die al is. Andere bezienswaardigheden om te bezoeken zijn het stadion van FC Barcelona, het Casa Mila gebouw, de haven en het stadspark. Dit zijn alleen de hoogtepunten en er zijn dus nog meer plekken om te bezichtigen.

Daarnaast kent de stad een bijzonder mooi uitgaansleven. Het heeft niet één gedeelte waar alles te vinden is, maar alle verschillende wijken hebben hun eigen dingen te bieden, waardoor ieder gedeelte voor een andere type toerist interessant is. Gebieden die geschikt zijn voor alle leeftijden om uit te gaan zijn El Raval en El Born. De meeste jongeren gaan stappen in de wijken Gracia en Marina. Deze gebieden zijn ook goed betaalbaar. De bekende club Razzmatazz is te vinden in de wijk Marina. Een schitterende club om te bezoeken voor wie eens stedentrip naar Barcelona maakt.

Nog een reden voor veel mensen om Barcelona te bezoeken is het winkelen. Met schitterende winkelstraten kun je hier namelijk ontzettend goed shoppen. Het winkelen is goed te doen voor mensen die exclusief willen gaan winkelen, maar ook casual kleding willen shoppen. Bekende Spaanse merken zijn hier goed vertegenwoordigd, zoals de Zarah en Mango.